Från krog till skog

Den 10:e juni så börjar jag min mat- och cykelresa (”från krog till skog”) genom Sverige. På den här sidan kommer ni kunna följa alla uppdateringar om vad som händer.

Luqaz Ottoson - Från Krog till Skog

Mina senaste fyra somrar har jag arbetat på Lilla Bjers gårdskrog på Gotland. Jag fick vara med och bygga upp restaurangen som öppnade sommaren 2012. För mig har det varit en fantastisk resa, och en stor ögonöppnare när det kommer till råvaror och ekologi. Att jobba tillsammans med Göran och Margareta Hoas, som odlar och äger Lilla Bjers, på det sättet som vi gjorde är utan tvekan det mest inspirerande och lärorika jag har gjort.

I sommar vill jag ut i Sverige och träffa fler härliga bönder och bredda mina kunskaper om deras råvaror och sätt att jobba. Den 10e juni så kommer jag att starta min resa från Smygehuk och börja trampa mot slutdestinationen Treriksröset ca 350 mil den krokiga vägen genom Sverige. Längs med vägen kommer jag att stanna till på olika gårdar, hos producenter och eldsjälar som också brinner för hållbar mat. Ungefär två gånger i veckan kommer jag tillsammans med en bonde eller producent anordna en enkel men härlig middag där vi bjuder in alla som är i närheten att smaka på resultatet av samarbetet mellan kock och producent med de mest närodlade råvaror man kan få, på deras gårdar!

Ser fram emot en sommar full av intressanta möten, god mat och många nya intryck. Hoppas att vi ses i sommar!

Luqaz

Följ min resa – Från krog till skog

Här kan du se några av mina destinationer i början av resan. Det kommer såklart att fyllas på med mer destinationer och information om de olika resmålen under resans gång.

Smygehuk – 10 juni

Hällestad – 11 juni

I Hällestad kommer jag tillsammans med svampbonden Mathias Persson och hans familj ordna den första middagen på min resa. Läs mer under inlägget första stoppet.

Växjö – 14 juni

Eksjö – 19 juni

Gotland – 1-8 juli

Rosa skattlådan – 10 juli

Katrinelund – 14 juli

Jannelunds gård – 19 juli

Ulvsby – 21 juli

Mora – 29 juli

Östersund – 5 augusti