Vild gris i skogen!

Igår ordnade jag tillsammans med min bror en vildsvinsmiddag mitt ute i skogen. Vi hade pratat ganska länge om att vi ville testa att grilla ett helt vildsvin då han jagar ganska mycket. För några veckor sedan så sköt han en gris i bra storlek så då va det bara att svetsa ihop en grillställning och börja blanda marinad.

_MG_6267-43_MG_6294-71

Kl 11 möttes vi upp ute i skogen och började förbereda. Medan vildsvinet började grillas på sin ställning så byggde vi upp ett par ståbord ute i skogen. Vi hade med oss min svägerskas flädersaft, picklad morot och en chillimajonäs som jag gjort kvällen innan. Färskpotatis kokades och rostades med örter, färsklöken grillades med lite muskovadosocker, timjan och olivolja. Hade även med mig några huvud med vitkål som bakades i glöden under grisen, den rev jag sedan en bit god ost över (”Almenäs tegel” som jag fick med mig ifrån slätte ekodag). kl 18 kom gästerna och det hela blev en väldigt lyckad middag!

_MG_6278-55_MG_6260-37

 

Ibland är det lite omständigare att laga mat ute i skogen men det är ju också fantastiskt roligt och vist smakar det lite bättre! Vi pratar ju ofta om hur vi äter med alla sinnen och jag är helt övertygad om att den fina naturen och doften av varm granskog hjälpte till att få just den här middagen att smaka lite bättre. En annan del i att det blev en så lyckad kväll var ju självklart de trevliga gästerna som kom ut och åt! Att ha en middag ute i en skog eller på en gård blir väldigt avslappnat, inte alls så stelt som det kan bli på en restaurang ibland. För mig som kock är det väldigt roligt att se folk i olika åldrar samlas runt ett bord i skogen och ha en väldigt trevlig kväll.

_MG_6341-118_MG_6289-65

Skrivet av